الکترود تمام مسی

الکترود تمام مسی چیست؟

الکترود تمام مسی به عنوان یک میله رسانا که درون زمین قرار می گیرد و یک مسیر الکتریکی را برای منتقل کردن جریان های حاصل از صاعقه و سرج های الکتریکی ایجاد می کند تا به این ترتیب از مدارها و تجهیزات الکتریکی محافظت به عمل آید. الکترود تمام مسی از متعلقات  راد ارت ،  با خلوص 99.9 درصد ساخته می شود. این نوع الکترود ها را می توانیم در سایزها و اندازه های مختلفی مشاهده کنیم.

الکترود های تمام مسی برای شرایط که خاک بسیار نرم است می تواند مقاومت مناسبی را ایجاد کند. نکته ای که در ارتباط میله تمام مس وجود دارد این است که به دلیل نرم بودن آن امکان استفاده از آن در خاک های سنگی وجود ندارد به این دلیل که ممکن است دچار خمیدگی شود.

لینک های مفید:
عیب یابی سیستم ارتینگ

این الکترودها را می توانید به عنوان میله ی چاه ارت نیز به کار ببرید. درباره ی شکل ظاهری الکترودهای تمام مس باید بگوییم که به صورت یک میله ی نوک تیز است. علاوه بر این قسمت اصلی الکترود ها از مس است که باعث می شود از دوام زیادی برخوردار باشند و در مدت زمان طولانی دچار پوسیدگی و فرسودگی نمی شوند. الکترود تمام مسی به عنوان یکی از انواع الکترودهای استاندارد شناخته می شود. معمولا طول این نوع الکترود ها بین 1000 تا 2000 میلیمتر می باشد.

خرید الکترود تمام مسی

اولین و مهم ترین گزینه در هنگام خرید میله ارت این است که به نماینده فروش الکترود تمام مسی معتبر مراجعه کنید به این دلیل که برخی مراکز الکترودهایی را به شما عرضه می کنند که فاقد برخی از ویژگی های ضروری هستند. در مورد الکترودهای تمام مسی حداقل خلوصی که برای این الکترود در نظر می گیرند باید 99.9 درصد باشد.

میله ارت مسی چیست

در واقع میله ارت مسی نوعی الکترود تمام مسی است که برای سیستم ارتینگ به کار می رود. این نوع الکترود به شکل مستقیم در زمین دفن می شود تا جریان اضافی برق را به سمت زمین هدایت کند. این میله باید در برابر خوردگی و پوسیدگی دوام بالایی داشته باشد. یکی از پرطرفداران ترین عنصرهایی که برای ساخت این نوع میله ها استفاده می شود استفاده از فلز مس است.

میله ارت های مسی در اشکال و سایزها و مدل های مختلف ساخته می شوند. مهم ترین ویژگی میله ارت های ساخته شده از جنس مس این است که از مقاومت الکتریکی پایینی برخوردار هستند و در برابر خوردگی و پوسیدگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند. برای ساخت میله ارت از متریال های دیگری نظیر استنلس استیل و فولاد گالوانیزه استفاده می کنند که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند. میله ارت هایی که از استنلس استیل ساخته می شوند از عمری نسبتا طولانی برخوردار بوده و در برابر خوردگی مقاومت بالاتری دارند.

لینک های مفید : 
ارت موقت

میله ارت هایی که از فولاد گالوانیزه ساخته می شوند مناسب برای شرایط هدایت الکتریکی با ظرفیت پایین هستند. این نوع میله های ارت از مقاومت در برابر خوردگی و استحکام مکانیکی بسیار بالایی برخوردار هستند. این نوع میله ارت از فولاد با ترکیب کربن پایین ساخته می شود. روش ساخت این نوع میله ارت روش گالوانیزه ی گرم است، لازم به ذکر است این نوع میله ارت نسبت میله ارت تمام مس از قیمت کمتری برخوردار است و در برابر خوردگی مقاومت مطلوبی داشته و همچنین به عنوان رسانای الکتریکی و جریان از مقاومت پایینی برخوردار می باشد.

مقایسه الکترود تمام مسی با الکترودهای روکش مسی

نکاتی در زمان تولید الکترود تمام مسی مطرح است که با مقایسه ی دیگر الکترود ها سعی در توضیح بیشتر آن خواهیم داشت. استفاده از الکترودهای با روکش مسی باعث می شود که میان روکش مسی و مغز فولادی فواصل ذره بینی ایجاد می شود و باعث می شود که رطوبت و املاح از همین فواصل به داخل آن نفوذ کنند و باعث تشکیل پیل الکتریکی بشود. این امر باعث می شود که میله ارت دچار خوردگی و پوسیدگی شود. این در حالی است که الکترود های تمام مسی در همان شرایط در برابر خوردگی از مقاومت بالاتری برخوردار هستند.

استفاده از الکترودهایی که روکش مسی دارند به دلیل اینکه میان مغز فولادی و روکش اتصال کامل وجود ندارد در هنگام کوبیده شدن میله های ارت در زمین ممکن است روکش از مغزی فولادی جدا شود و درون خاک فرو نرود. این در حالی است که میله های تمام مس به صورت یکپارچه عمل می کنند و به سادگی درون خاک فرو می روند.

لینک های مفید:
مشاوره ارتینگ

لیست قیمت الکترود تمام مسی

مهم ترین نکته ای که بر روی قیمت میله ارت مسی تاثیر می گذارد اندازه های مختلف این نوع الکترود ها است. ممکن است در هنگام خرید میله ارت یا الکترود تمام مسی به این مسئله توجه کنید که چرا تولید کننده الکترود تمام مسی قیمت این محصول را گران تر از سایر محصولات اعلام می کند. به نوعی می توانیم بگوییم الکترود مسی گران ترین نوع الکترود به شمار می رود که علت آن وزن مس مورد نیاز که برای ساخت این نوع الکترود به کار می رود بیشتر از سایر الکترودهای دیگر است که در عوض مقاومت الکتریکی کمتری ایجاد می کند.

سه نوع از الکترود تمام مسی که بیشتر از سایر الکترودها در اتصال به زمین انجام می گیرد شامل:

الکترودهای مسی میله ای:

این نوع الکترود ها میله هایی از جنس مس هستند که قطر الکترود تمام مسی 12 تا 16 میلیمتر است.

الکترود تمام مسی صفحه ای:

این نوع الکترود را از جنس مس می سازند که ابعاد آن معمولا 0.5 ×1 متر است که ضخامت آن را حداقل 2 میلی متر در نظر می گیرند. الکترود تمام مسی صفحه ای را در عمق زمین که رطوبت دائمی دارد قرار می دهند. برای اتصال الکترود به سیم ارت باید از جوش کدولد یا احتراقی استفاده شود.

الکترودهای تسمه ای:

ممکن است خاک برای نصب الکترود های میله ای یا الکترودهای صفحه ای سخت باشد به شکلی که امکان حفر چاه و دسترسی به لایه های مرطوب عملا امکان پذیر نیست یا به سختی انجام می گیرد می توانیم از سیستم های الکترودی تسمه ای بهره بگیریم. به این شکل که الکترودها به شکل افقی در خاک قرار می گیرند. برای عملکرد بهتر و جلوگیری از خوردگی الکترودهای تسمه ای مسی از روکش قلع استفاده می کنیم. در برخی موارد نیز می توانیم از سیم لخت مسی با سطح مقطع 20 میلیمتر مربعی استفاده کنیم.

فروش میله ارت

در هنگام خرید میله ارت مسی باید دقت داشته باشید که این تجهیزات در نمونه های مختلفی عرضه می شوند. ممکن است میله ارت کاپر باند یا میله ارت با روکش مسی با میله ارت تمام مسی اشتباه گرفته شود که باید دقت لازم در این خصوص به عمل آید.
با توجه به اهمیت الکترود ها در سیستم ارتینگ و عملکرد آن ها می تواند بر روی سلامت انسان ها و وسایل الکتریکی تاثیر زیادی داشته باشد. بنابراین تهیه وسایل مربوط به سیستم ارتینگ را باید از نمایندگی های فروش معتبر تهیه کرد. این تجهیزات باید مطابق با الزامات و استاندارد های معتبر بین المللی طراحی و ساخته شده باشند.

مرتبط