• کیت عایقی

با ما در تماس باشید

تماس با ما

شرکت دانش آریا به عنوان تامین و تولید کننده عمده، فی مابین همکاران صنعت حفاظت کاتدیک، علی الخصوص در زمینه انواع آندهای MMO ، کابل کاینار ، آندهای فداشونده در تناژ بالا ، اسپارگپ و … شناخته میشود و به همین علت بهترین قیمت در این خصوص قابل ارائه خواهد بود.

کیت عایقی

کیت عایقی چیست و به چه علت استفاده میگردد:

همانگونه که میدانید پارامتر تعیین کننده برای محاسبه و برآورد میزان آند یا رنج ترانسفورمر رکتیفایر، سایز کابل ها و … که برای حفاظت کاتدی یک سازه فولادی در تاسیسات صنعتی می بایست استفاده شود، میزان سطح فلز مورد حفاظت می باشد. که کیت عایقی باعث جداشدن الکتریکی سطح فلزات در قسمت فلنچ میگردد.

بنابراین شاید مهمترین وظیفه مجری سیستم حفاظت کاتدی این باشد که سطوح فولادی و فلزی که می بایست حفاظت شوند را از سطوح فلزاتی که بر هر دلیلی در محاسبات مد نظر قرار نگرفته اند عایق نموده و از اتصال الکتریکی آنها جلوگیری نماید که این وظیفه را کیت عایقی (Insulation Kit) انجام میدهد.

عایق نمودن دو قسمت فلزی در تاسیسات صنعتی از طرق مختلف می تواند انجام شود که رایج ترین آنها اتصال دو لوله می باشد. بدین نحو که یکی در سیستم حفاظت کاتدی مورد نظر می بایست حفاظت شود و دیگری به هر دلیل در این سیستم قرار نگرفته است.

کیت عایقی (Insulation Kit) : تجهیزی که برای عایق نمودن لوله ها از یکدیگر به کار می رود، کیت عایقی نامیده می شود.

پلاریزیشن سل ها : موضوع دیگری که در سیستم حفاظت کاتدی اجتناب ناپذیر می باشد، این است که براساس استانداردهای رایج تمامی فلزات در یک سیستم حفاظتی می بایست از جهت الکتریکی به سیستم زمین یا ارت متصل گردد، که این امر با قواعد حفاظت کاتدی که در بالا به آن اشاره شد در تناقض می باشد.

ابزار و تجهیزاتی در سیستم حفاظت مورد استفاده قرار می گیرد که در برابر شکل موج DC حفاظت کاتدی عایق است. در عین حال در برابر شکل موج AC و گذرا هادی بوده، لذا ضمن اینکه از هدر رفتن جریان DC حفاظت کاتدی جلوگیری می نماید، مشکلی برای اتصال تجهیزات به سیستم ارت بوجود نمی آورد. از جمله این تجهیزات پلاریزیشن سل ها هستند.

مطااب مرتبط : محصولات ارتینگ

کیت عایقی (Insulation Kit) چه کاری انجام میدهد؟

از کیت های عایقی جهت ایزوله نمودن الکتریکی فلنچ لوله های زیرزمینی به روزمینی استفاده می شود. این عایق الکتریکی به طور کلی در راستای جلوگیری از جریان نشتی به سازه هایی که نمی بایست تحت حفاظت قرار گیرند بکار می رود. همچنین این عایق الکتریکی موجب کاهش جریان نشتی و سرگردان در سیستم های حفاظت کاتدی می شود.

مطالب مرتبط : پلاریزیشن سل 

اجزا کیت عایقی چیست ؟

کیت عایقی از سه قسمت زیر تشکیل می گردد:

گسکت اسلیو واشر

• گسکت: گسکت قطعه ای می باشد که بین دو سطح فلنچ قرار می گیرد و قسمت زیرزمینی فلنچ را از قسمت روزمینی عایق می نماید. به طور معمول جنس آن Phenolic Resin می باشد.
گسکت ها در دو نوع Type E: Full Face (FF) (گسکت تمامی سطح بین دو فلنچ را در بر گرفته و محل عبور پیچهای فلنچ نیز بر روی گسکت تعبیه شده است) و Type F: Raced Face (RF) (گسکت تنها دو لبه داخلی فلنچ را در بر می گیرد) و در کلاس های فشار مختلف مانند:150،300و … مطابق استاندارد ASME ساخته می شوند. نوع گسکت، سایز و کلاس آن براساس مشخصات فلنچ انتخاب می گردد.

• اسلیو: بر روی پیچهای فلنچ لوله ای از جنس پلی اتیلن قرار گرفته و جهت عایق نمودن پیچ از بدنه فلنچ به کار می رود (ممکن است پیچ های مذکور از مواد میکا اکسترود شده باشند).

• واشر: واشرها از جنس Phenolic Resin ساخت شده وجهت عایق کردن مهره و واشر از بدنه فلنچ استفاده می شود.

کیت عایقی

خرید کیت عایقی

جدول مشخصات فلنچ ها

در خصوص نصب کیت عایقی موارد زیر می بایست مد نظر قرار گیرد:

• با توجه اینکه کیت های عایقی تاثیر به سزایی در عملکرد سیستم حفاظت کاتدی دارند، همواره می بایست صحت و سلامت عملکرد کیت های عایقی بررسی گردد.
• مناسب ترین روش در خصوص تست صحت نصب کیت عایقی استفاده از دستگاه RF می باشد.
• از آنجاییکه که معمولا” تعویض کیت های عایقی در شرایط خاص و تنها مواقع تعمیرات اساسی خطوط لوله و پالایشگاه ها امکان پذیر می باشد. استفاده از افراد با تجربه و متبحر برای این فعالیت توصیه می گردد.
• از بین قطعات تشکیل دهنده کیت عایقی، معمولا” (در هنگام نصب و پس از آن) لوله های عایقی قرار گرفته بر روی پیچ ها بیشترین صدمه را می بیند. بنابراین دقت زیاد در هنگام نصب، باعث جلوگیری از مشکلات بعدی در هنگام تست و راه اندازی سیستم حفاظت کاتدی می گردد.

ترتیب قرار گرفتن بر روی فلنچ

انواع کیت عایقی

اظلاعات مواد اولیه:

Gasket Material Dielectric Strength Maximum Temperature Water Absorption
Neoprene faced Phenolic 500 175 F 0.45%
Plain Phenolic 500 225 F 1.10%
Garlock 3400 630 700 F
Klinger C4401 300 750 F
G10 (NEMA) UL94 VO FR 0.01%
Insul-Seal 500 175 F 0.50%
JM940 Red Devil 2400 700 F
Phenolic RTJ Type D 500 225 F 1.00%
Teflon 600 450 F 0.01%
Sleeve Material Dielectric Strength Maximum Temperature Water Absorption
Phenolic 500 250 F 2.00%
Mylar 4000 350 F 0.22%
NEMA G10 UL94VO FR 0.01%
Minlon 450 300 F 0.90%
Washers Material Dielectric Strength Maximum Temperature Water Absorption
Phenolic 500 225 F 1.10%
Non-Asb 300 750 F
NEMA G11 UL94VO FR 0.01%
Teflon 600 450 F 0.01%

تولید کیت عایقی

تستر (RF Tester)

جهت تست عایقی کیت های استفاده شده در فلنچ ها، از دستگاه RF Tester استفاده می شود. تست مذکور توسط ارسال موج رادیویی انجام می پذیرد. یکی از تست های توصیه شده برای میزان عایقی کیت ها، تست رادیو فرکانسی می باشد. استفاده از دستگاه مگر در تست کیت های عایقی با توجه به اینکه ممکن است مدار مربوطه از طریق سیستم ارتینگ برقرار شود، مورد اطمینان نمی باشد.

تستر کیت عایقی

طرز کار با این دستگاه بدین صورت می باشد که دو عدد پراب دستگاه را به دو سمت فلنچ متصل نموده (به نحوی که اتصال الکتریکی پراب با فلنچ به طور کامل برقرار گردد) سپس دستگاه RF درصدی را نشان می دهد هرچه نشتی کیت عایقی فلنچ کمتر باشد دستگاه RF درصد بالاتری را نشان می دهد (به طور معمول اگر درصد نمایش داده شده بر روی دستگاه از 50 درصد پایین تر باشد کیت عایقی مربوطه باید مورد بررسی و رفع عیب قرار گیرد).

لینکدین دانش آریا را دنبال کنید.