Cu/CuSo₄ Reference Electrode:

تولید الکترودهای مرجع مس/سولفات مس دانش آریا به دو صورت قابل حمل و ثابت می‌باشد. نوع متحرک با داشتن پراب (گیره سوسماری) برای بسیاری از کاربردها مناسب است، در حالی که نوع ثابت فقط در کف مخازن و در مجاورت ترانس رکتیفایرهای هوشمند و … استفاده می‌شود.

ابعاد الکترود مرجع ممکن است متناسب با کاربرد انتخاب شود، ولی به منظور جلوگیری از پلاریزاسیون در طول تست‌ها، ناحیه سطحی الکترود مس در تماس با محلول سولفات مس باید به اندازه کافی بزرگ باشد. درجه خلوص الکترود مس می بایستی از مس بالای (99.9%) انتخاب شود و به منظور حذف تمامی آثار اکسید و گریس، تمیز شده و در محلول سولفات مس اشباع شده غوطه‌ور گردد. برای حفظ حالت اشباع محلول می توان به آن سولفات مس جامد اضافی افزود. لایه متخلخل انتهای الکترودهای مرجع نوع متحرک وظیفه اتصال الکتریکی با محیط را بر عهده دارند و رطوبت آن توسط نفوذ محلول سولفات مس حفظ می‌شود.

همچنین اتصال الکتریکی در الکترودهای مرجع نوع ثابت با محیط توسط کل بدنه سفالی متخلخل ایجاد شده و به واسطه وجود پشت‌بند/Backfill (معمولاً حاوی 75% گیبسوم، 20% بنتونیت و 5% سولفات سدیم و یا به نسبت %50-%50 گیبسوم-بنتونیت) اطراف آن، همواره رطوبت حفظ می‌شود.

الکترود مرجع روی/ سولفات روی:

در خاک‌های حاوی یون کلر، استفاده از الکترودهای مرجع مس/ سولفات مس امکان پذیر نبوده و بجای آن از الکترودهای مرجع روی/ سولفات روی استفاده می‌گردد. این الکترودها از لحاظ ساختاری کاملاً شبیه به الکترودهای مرجع مس/ سولفات مس بوده ولی، با این تفاوت که الکترود روی با درجه خلوص بالا در محلول سولفات روی اشباع شده غوطه‌ور می‌گردد.

الکترود مرجع روی:

معمولا استفاده از یک الکترود مرجع فلزی با هدف اندازه‌گیری اختلاف پتانسیل، در تماس مستقیم با الکترولیت اطراف سازه، منطقی به نظر نمی¬رسد، ولی الکترود مرجع روی در آب دریا برای بسیاری از کاربردها مناسب است. این الکترود مرجع ارزان‌تر از الکترود مرجع نقره/ کلرید نقره بوده و به عنوان جایگزین آن بکار می¬رود مگر این که به درجه بالایی از پایداری نیاز باشد.

در تولید الکترودهای مرجع روی، از شمش روی با درجه خلوص بالا (حداقل 9/99% با حداکثر میزان آهن 0014.0%) استفاده می‌گردد. براي اتصال، از كابل مسي با روکش مقاوم به یون کلر (HMWPE/PVDF)و با سطح مقطع mm2 10 يا mm216 استفاده شده و این كابل به هسته فولادي داخل الكترود جوش داده مي‌شود. محل اتصال كابل مسي و ميله فولادي با رزين اپوكسي پوشانده مي‌شود.

دقت اندازه‌گیری پتانسیل با استفاده از الکترود مرجع نقره/ کلرید نقره در آب دریا حدود 5 ±میلی‌ولت و با استفاده از الکترود مرجع روی در آب دریا حدود 30± میلی‌ولت می‌باشد.

Ag/AgCl Reference Electrode:

الکترود مرجع نقره/کلرید نقره از یک الکترود نقره که سطح آن توسط روش‌های حرارتی یا الکترولیتی با کلرید نقره پوشش داده شده است، تشکیل می‌شود. این الکترود از پایداری بالایی برخوردار می باشد. از الکترود مرجع نقره/کلرید نقره در آب دریا یا آب‌های رودخانه‌ای شور به طور مستقیم استفاده می شود. همچنین در کاربردهای دیگر مانند فولاد در بتن، از الکترود مرجع نقره/کلرید نقره/کلرید پتاسیم استفاده می‌شود.

به منظور محافظت مکانیکی از الکترودهای مورد استفاده در آب دریا آنها را در محفظه‌های مخصوص قرار داده و جهت برقرار شدن تماس با الکترولیت، سوراخ‌هایی بر روی این محفظه‌ها ایجاد می‌شود. این الکترودها پیش از استفاده باید به مدت چند ساعت در آب دریا غوطه‌ور شوند. به منظور جلوگیری از اتصال کوتاه شدن انتهای کابل الکترودها به خوبی عایق می‌شود.

در صورت عدم استفاده از الکترودهای مرجع نقره/ کلرید نقره، باید در محلول اشباع کلرید پتاسیم نگه داشته شوند.

فایل های دانلودی مرتبط با محصول

CuCuSO4 Reference Electrode-Permanent Data Sheet (Danesh Aria)
CuCuSO4 Reference Electrode-Portable Data Sheet (Danesh Aria)
Zn-ZnSo4 Permanent Reference Electrode Data Sheet (Danesh Aria)
Ag-AgCl Portable Reference Electrode Data Sheet(Danesh Aria)
Ag-AgCl Permanent Reference Electrode Data Sheet (Danesh Aria)