کتاب حفاظت کاتدیک

معرفی و دانلود کتاب حفاظت کاتدیک

شرکت دانش آریا به صورت تخصصی در حیطه سیستم‌های حفاظت کاتدی فعالیت می‌کند، با توجه به رسالت اجتماعی خود و ارتقا سطح دانش حفاظت کاتدی بر آن شدیم که وبینارهای تخصصی عمومی، طراحی، آشنایی با محصولات حفاظت کاتدی و غیره را به صورت رایگان در سایت دانش آریا قرار دهیم.
در همین راستا مفتخریم که کتاب اطلس حفاظت کاتدی را نیز به صورت رایگان در اختیار علاقمندان به این علم قرار دهیم. کتاب حفاظت کاتدیک همانطور که از نامش پیداست دربرگیرنده اطلاعاتی کامل در همین زمینه است.

این کتاب توسط تیمی متخصص از شرکت دانش آریا تالیف گردیده است.
تالیف و گردآوری کتاب حفاظت کاتدیک با دوسال تلاش شبانه روزی همراه بوده است. در کتاب حفاظت کاتدی مفاهیم از علوم پایه این علم شرح داده شده و تا مباحث تخصصی مانند طراحی سامانه‌های حفاظت کاتدی بر اساس استاندارد NACE پیش رفته است.

دانلود کتاب حفاظت کاتدیک

کتاب حفاظت کاتدیک با حمایت شرکت دانش آریا گردآوری شده است. این شرکت آمادگی کامل جهت تولید و تامین تمامی محصولات حفاظت کاتدی از جمله آندهای تزریق جریان (HSCI و (MM ، آندهای فداشونده (آلومینیم، روی، منیزیم) ، اسپارک گپ، کابل کاینار و دیگر دیگر ملزومات حفاظت کاتدی را دارد. محصولات با بالاترین کیفیت مورد پذیرش استانداردهای روز دنیا ارائه خواهند شد.
برای دانلود رایگان کتاب حفاظت کاتدی روی لینک زیر بزنید.

دانلود کتاب حفاظت کاتدیک

عناوین فصول کتاب حفاظت کاتدیک

کتاب حفاظت کاتدی در 9 فصل ارائه شده که به ترتیب به شرح زیر است.

مقدمه و نقشه راه

در این فصل نقشه راه خوردگی به طور کامل شرح داده شده است. اهمیت و دلایل سیستم حفاظت کاتدیک نیز بطور کامل گفته شده است. در فصل یک کتاب حفاظت کاتدیک علاوه بر نقشه راه خوردگی و حفاظت کاتدی، مسائلی چون: روش‌های جلوگیری از خوردگی و استانداردهای کنترل خوردگی به طور مفصل توضیح داده شده است.

خوردگی

فصل دوم از کتاب راهنمای حفاظت کاتدیک به مساله خوردگی بطور دقیق پرداخته شده است. در این فصل نیز عناوینی چون: اصول خوردگی، روش‌های بیان سرعت خوردگی، اثرات سرعت خوردگی، پیشگیری و محافظت از خوردگی بصورت کامل توضیح داده شده است.

مبانی الکتروشیمیایی خوردگی در حفاظت کاتدی

درک اصول سیستم‌های حفاظت کاتدی بر پایه درک ماهیت فرآیند خوردگی می‌باشد. خوردگی فلزات یک فرآیند الکتروشیمیایی است. در این فصل سوم از کتاب حفاظت کاتدیک نیز به مبانی الکتروشیمیایی خوردگی در حفاظت کاتدی پرداخته شده است.
در فصل 3 با عناوینی چون: فرآیند خوردگی در حفاظت کاتدی و پیل خوردگی در حفاظت کاتدی سر و کار داریم.

حفاظت کاتدی

یکی از تاثیرگذارترین راه‌های جلوگیری از خوردگی حفاظت کاتدی است که برای انواع خوردگی قابل استفاده است. این نوع حفاظت در برخی موارد می‌تواند حتی بطور کامل خوردگی را متوقف کند. فصل چهارم از کتاب حفاظت کاتدیک با نام حفاظت کاتدی ارائه شده و دارای عناوین زیر می‌باشد:
-سامانه‌های حفاظت کاتدی به روش آند فدا شونده
-سامانه‌های حفاظت کاتدی به روش اعمال جریان
-معیارهای حفاظت کاتدی
-الکترولیز جریان سرگردان
-نکات لازم
– نکات مقدماتی
-اندازه‌گیری جریان خط لوله
-ولتاژ AC در سازه‌ها

سیستم حفاظت کاتدی به وسیله آند فدا شونده

حفاظت کاتدی، پتانسیل فلز را در جهت کاتدی تغییر می‌دهد و از تخریب آن پیشگیری می‌کند. در فصل پنجم از کتاب حفاظت کاتدی عناوین زیر را می‎‌بینیم:
-پتانسیل‌های آندی و قطبش آندی
-جریان الکتریکی مورد نیاز حفاظت کاتدی گالوانیک
-ظرفیت جریان آندی و بازدهی جریان آندی
-پتانسیل خط لوله / زمین پایه
-کاهش تولید جریان آندی

سیستم حفاظت کاتدی به وسیله آند تزریق جریان

چنین امکانی وجود دارد که با تبدیل سازه فلزی به کاتد با استفاده از یک جریان مستقیم و پتانسیل مناسب از طریق روش حفاظت کاتدی اعمال جریان، آن را از خوردگی محافظت نمود. در فصل ششم، سیستم حفاظت کاتدی به وسیله آند تزریق جریان بطور کامل شرح داده شده است. عناوین زیر را در فصل 6 خواهیم دید:
-دستگاه ترانس رکتیفایر
-انواع آندهای تزریق جریان

تجهیزات حفاظت کاتدی و دیتاشیت‌ها

در فصل هفتم از کتاب حفاظت کاتدیک به بررسی کامل تجهیزات حفاظت کاتدی و دیتاشیت‌ها می‌پردازیم. این فصل دارای عناوین زیر می‌باشد:
-آندهای فداشونده
-آندهای تزریق جریان
-سیستم‌های کنترل و پایش از راه دور حفاظت کاتدی
-PCR
-spark gap

طراحی حفاظت کاتدی

برای کنترل خوردگی سازه‌های فلزی گوناگون در محیط‌های خورنده مختلف از حفاظت کاتدی استفاده می‌شود. در نتیجه هر محیط یا فلز، بررسی‌های خاص خود را می‌طلبد. عملکرد هر سیستم حفاظت کاتدیک کاملا وابسته به دو مورد است :
1-میزان جریان اعمال شونده به هر نقطه از سازه و
2-شرایط محیطی
در نتیجه انجام بازرسی‌های قبل از طراحی برای تعیین شرایط سازه و همچنین محیط اطراف آن کاملا ضروری است.
در فصل هشتم از کتاب حفاظت کاتدی که طراحی حفاظت کاتدی نام دارد، با عناوین زیر روبرو هستیم:
-اصول طراحی حفاظت کاتدی
-اصول روش طراحی برای سیستم‌های آند فداشونده
-اصول طراحی سیستم حفاظت کاتدی اعمال جریان
-مفاهیم حفاظت کاتدی در طراحی
-عوامل تاثیرگذار بر طراحی حفاظت کاتدی

طراحی عملی سیستم حفاظت کاتدی با ذکر مثال

جالب است بدانید حفاظت کاتدی در میان اقدامات حفاظتی مورد استفاده برای بتن‌های مسلح، کارآمدترین و موثرترین روش است. اما مشکلاتی نیز در زمینه کاربرد حفاظت کاتدی وجود دارد. مهم‌ترین مساله در این حیطه قرار دادن آندها در بتن است.
ضمن اینکه تداوم یک جریان حفاظت کاتدی یکنواخت کاری کاملا سخت است. زیرا بتن الکترولیتی، خصوصا زمانی که خشک است رسانایی کمی دارد.
همچنین میله‌های فولادی بتن مسلح، معمولا با جوشکاری وصل نمی‌شوند و به صورت دستی متصل می‌شوند. در نتیجه این اتصالات ضعیف، جریان یافتن حفاظت کاتدی را مشکل می‌کنند. به همین دلیل در برخی مناطق بیش از اندازه حفاظت می‌شوند در حالی که مناطق دیگری ممکن است جریان مورد نیاز را برای حفاظت کاتدی دریافت نکنند.
در فصل نهم از کتاب حفاظت کاتدیک عنوان طراحی سیستم حفاظت کاتدی در بتن به چشم می‌خورد که با ذکر مثال و بطور دقیق شرح داده شده است.