• پودر جوش

پودر جوش

پودر جوش کدولد

همانطور که می دانید جوشکاری کدولد به عنوان یکی از روش های مرسوم است که برای جوش دادن فلزات علی الخصوص سیستم ارتینگ استفاده می شود. پودر جوش کدولد ( پودر جوش حرارتی ) به عنوان یکی از اجزای مهم در این روش جوشکاری است. در واقع پودر جوش کدولد به عنوان اتصال دهنده ی گرما زا در جوشکاری احتراقی استفاده می شود. این روش جوشکاری در صنایع ارتینگ و حفاظت کاتدیک کاربرد زیادی دارد. در حال حاضر استفاده از روش جوشکاری احتراقی یا کدولد در حال افزایش است و از آن به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیوه های جوشکاری سنتی و مکانیکی استفاده می کنند که آشنایی با آن بسیار حائز اهمیت می باشد.

لینک های مفید:
جوش حرارتی

تولید پودر جوش کدولد

پودر جوش احتراقی به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات جوش ترمیت است و برای جوشکاری انواع فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع جوش در حالت کلی از ترکیبات ثابتی برخوردار است. اما اندازه ی این ترکیبات در هر برند با برندهای دیگر متفاوت است. انواع پودر کدولد حاوی مخلوطی از اکسید مس و پودر آلومینیوم است که در وزن های متفاوتی بسته بندی می شوند. یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در هنگام خرید پودر جوش کدولد باید رعایت شود نوع ، وزن پودر جوش است که باید براساس سایز قالب کدولد انتخاب شود.

در هنگام انجام فرایند جوشکاری کدولد تجهیزاتی وجود دارند که با پودر جوش در ارتباط مستقیم هستند. که در ادامه قصد داریم به معرفی آن ها بپردازیم.

تجهیزات جوشکاری کدولد

قالب جوش گرافیتی

این قالب را معمولا از جنس گرافیت کربن می سازند که براساس نوع جوش کدولد در نمونه های مختلفی ساخته می شوند. در هنگام انجام فرایند جوشکاری پودر کدولد یا جوش را در این قالب ها قرار می دهند تا فرایند جوشکاری به درستی انجام بگیرد.

چاشنی انفجاری

فتیله یا چاشنی انفجاری وظیفه دارد که گرمای مورد نیاز پودر جوش را برای ایجاد احتراق تامین کند. معمولا فتیله جوش یا چاشنی احتراق را از گوگرد می سازند.

تفنگ احتراق

یکی دیگر از تجهیزاتی که برای انجام فرایند جوشکاری کدولد نیاز است تفنگ احتراق است که از آن با عنوان فندک اتمی نیز نام می برند و برای روشن کردن فتیله یا چاشنی احتراق از آن کمک می گیرند.

کیت تمیزکاری

پس از انجام فرایند جوشکاری تمیزکاری لازم است برای انجام تمیزکاری قالب کدولد از کیت تمیزکاری استفاده می کنند.

مزایای استفاده از پودر جوش کدولد

با استفاده از این نوع پودر در هنگام جوشکاری احتراقی روند اتصالی ایجاد شده در میان مولکول های رسانا ها به صورت یکنواخت انجام می شود.
با استفاده از پودر کدولد بافت جوشکاری به صورت کاملا یکنواخت و مستحکم ، پایدار مشاهده می شود.
استفاده از این روش هدایت الکتریکی زیادی را به دنبال دارد.
از دیگر ویژگی های استفاده از این ماده می توانیم به تسریع اتصال در مقاطع جوش اشاره کنیم.
مقاومت الکتریکی فوق العاده پایین.
استحکام مناسب در برابر تکرار تخلیه ی الکتریکی.

مطالب مرتبط : قالب جوش گرافیتی

انواع پودر جوش احتراقی

همان طور که قبلا اشاره کردیم پودر جوش را با بسته بندی های مختلفی در بازار مشاهده می کنیم که افراد می توانند به فراخور نیازشان این محصولات را خریداری کنند دو نمونه از پرکاربردترین انواع پودر جوش کدولد، پودر جوش 65 گرمی و پودر جوش 250 گرمی است. این دو مدل پودر کدولد از لحاظ ترکیبات و عملکرد کاملا به یکدیگر شبیه هستند و تنها در وزن و قیمت پودر جوش کدولد با همدیگر تفاوت دارند.

معمولا از پودر کدولد 65 گرمی برای مواردی استفاده می کنند که قصد داشته باشند فرایند جوشکاری را به صورت محدود انجام دهند. در این موقعیت پودر جوش 65 گرمی بهترین انتخاب است.

پودر کدولد 250 گرمی از وزن نسبتا بالایی برخوردار است و برای پروژه های گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که پودر به جای استفاده از فیتیله چاشنی سرخود باشد باید دقت کنید که پولک به همراه پودر در جعبه قرار گرفته باشد. علت استفاده از این نوع پودر در حین جوشکاری احتراقی این است که در مقایسه با جوش آرگون و نقره از قدرت رسانایی بالاتری برخوردار است.

در حالت معمولی ترکیبات نهایی که در پودر کدولد مشاهده می شود 5 سهم پودر اکسید فلزات مانند آهن ، مس و…، 3 سهم پودر آلومینیوم است که در دمای بسیار زیاد مشتعل می شود. در طی این واکنش به شدت گرمازا به وسیله ی اکسیداسیون و احیا یک محلول سفید و مذاب از اکسید آلومینیوم نسوز ایجاد می شود.

با استفاده از این پودر می توانیم یک فرایند جوشکاری که به صورت مذاب است را ایجاد کنیم. با استفاده از پودر جوش دو قطعه ی فلزی را که معمولا به وسیله ی یک واکنش آلومینیوترمیک که حرارت بسیار بالایی را تولید می کند به یک دیگر جوش می دهند. از واکنش میان اکسید مس و آلومینیوم، فلز مذاب به وجود می آید که نقش پرکننده را در این میان بازی می کند.

این فرایند در سال 1898 توسط دکتر Hans Goldschmidt در آلمان کشف شده است. با استفاده از پودر احتراقی فرایندی گرما زا ایجاد می شود که حاصل این واکنش تامین گرمایی است که برای ذوب شدن قطعاتی که باید به یکدیگر جوش داده شوند می باشد .

پودر ترمیت یا جوش به علت اینکه در مقابل دمای 1200 درجه سلسیوس واکنشی ندارد را می توانید بدون ترس از انفجار انبار کنید. با توجه به مقاومت حرارتی که دارد ذخیره کردن آن خطری نخواهد داشت. این پودر در زمان حمل نیز خطری به وجود نمی آورد. زمانی خطرناک است که پودر جوش در معرض مواد شیمیایی و مواد محترقه یا در مجاورت سیستم های الکتریکی قرار گیرد.

هنگامی که فرایند ذوب شدن پودر احتراقی شروع شد در مدت زمانی معادل 25 تا 30 ثانیه انفجار کوچکی رخ می دهد.که باعث جوش خوردن قطعات مختلف در پروژه های متفاوت می شود. در زمان انفجار بهتر است از قالب فاصله بگیرید.

لینک های مفید:
ارت بار

نحوه عملکرد پودر جوش

عملکرد پودر جوش به این شکل است که ابتدا قالب جوش احتراقی را درون دستگیره قرار می دهند سپس سیم، میله یا صفحه ی مسی را که قرار است فرایند جوشکاری بر روی آن انجام بگیرد در جای خود می گذارند. پولک را در قسمت بالای قالب کدولد قرار می دهند، سپس پودر جوش را درون قالب می ریزند.

حال زمان آن رسیده است که فتیله یا چاشنی انفجار را در روی پودر کدولد قرار دهند به گونه ای که یک سر فتیله از قالب بیرون و سر دیگر آن درون قالب باشد. سپس در حالی که ایمنی کامل را رعایت می کنند به وسیله ی فندک اتمی سر فتیله را روشن می کنند.

به این شکل فرایند جوشکاری راه اندازی می شود. نکته ی مورد توجه این است که پس از روشن کردن فتیله سریع از قالب جوش فاصله بگیرید تا از سوختگی احتمالی جلوگیری کنید به این دلیل که در زمان انجام فرایند جوش احتراقی دمای قالب تا بیشتر از 2 هزار درجه سانتیگراد می رسد.
همان طور که بارها اشاره کرده ایم پودر جوش باعث ایجاد پیوند میان دو هادی می شود و باعث ایجاد اتصالات الکتریکی با دوام که از امپدانس پایینی برخوردار هستند می شود. معمولا از این روش جوش برای اتصالات در سیستم ارتینگ استفاده می کنند.

لینک های مفید:
صاعقه گیر و دکل

مهمترین مزیتی که جوش احتراقی دارد این است که نیاز به هیچ گونه منبع خارجی ندارد با کمک یک واکنش شیمیایی گرمازا که از ترکیب پودر جوش به وجود می آید برای گرم کردن هادی ها استفاده می شود. این واکنش شیمیایی میان اکسید فلز و پودر آلومینیوم به وجود می آید. معمولا در صنایع مختلف این نوع جوش را به عنوان یک پیوند گرمازا و جوشکاری ترمیت می شناسند. عملیات جوش احتراقی براساس روش های مختلفی انجام می شود که این روش ها بستگی به ساختار و نوع پودر جوش دارند.

نماینده فروش پودر جوش کدولد

یکی از مهم ترین مواردی که در ارتباط با خرید پودر جوش کدولد وجود دارد، قیمت پودر جوش است که بر اساس ترکیبات و وزن این متریال متفاوت می باشد. نکته ی مهمی که در زمان خرید پودر جوش کدولد باید رعایت شود این است که این محصول را باید از نمایندگی ها و مراکز فروش معتبر خریداری کنید.

زمانی که از پودر کدولد مناسب استفاده کنید فرایند جوش احتراقی به صورت مطلوب انجام می شود و نتیجه ی آن نسبت به سایر روش های جوشکاری مطلوب تر است و در برابر خوردگی از مقاومت بیشتری برخوردار است.

جوش احتراقی را معمولا برای ایجاد اتصال میان هادی های مس و جوشکاری طیف گسترده ای از فلزات مانند برنج و برنز، فولاد ضد زنگ، چدن و فولاد معمولی به کار می برند. این روش برای متصل کردن فلزات غیر مشابه بسیار کاربردی است.

به علت هدایت الکتریکی مناسب و مقاومت فوق العاده در برابر پالس های اتصال کوتاه جوش کدولد به عنوان یکی از پیشنهادات مناسب به شمار می رود که توسط سازمان ملی برق کشور امریکا برای سیستم های اتصال زمین تعیین شده است.

با خرید از نمایندگی های فروش معتبر جوش کدولد می توانید فرایند جوشکاری را به بهترین نحو ممکن انجام دهید و در صورتی که قصد دارید این ماده را خریداری کنید و در محلی ذخیره نمایید باید بدانید که این محصول بدون دخالت مواد گرمازا قابل اشتعال نمی باشد و از این جهت خطری شما را تهدید نخواهد کرد.

لینکدین دانش آریا را دنبال کنید.