معرفی کلمپ الکترود چیست

درباره کلمپ الکترود باید بگوییم که نوعی بست هستند که در حقیقت این قطعات را به عنوان اتصال دهنده یا نگهدارنده استفاده می کنند. تولید کلمپ الکترود به منظور دسترسی به نگهدارنده هایی انجام می گیرد که در سیستم ارتینگ مورد استفاده قرار می گیرند. وجود این کلمپ ها باعث می شود الکترودهایی که در سیستم ارتینگ هستند براساس محل استفاده ی آن ها به هادی مورد نظر با استحکامی مناسب متصل شوند.

لینک های مفید :
خرید محصولات ارتینگ

کلمپ الکترود را از جنس های مختلفی می سازند و انتخاب متریال مورد نظر برای ساخت آن ها براساس میزان فشار و نوع استفاده انجام می گیرد. این محصولات را معمولا از جنس برنج می سازند. این نوع الکترودها برای استفاده از فاکتورهای مهمی پیروی می کنند.

کلمپ الکترود

مشخصات کلمپ های الکترود چیست

نخستین عاملی که در ارتباط با کلمپ الکترود ها وجود دارد کیفیت متریال مصرف شده در ساختار آن ها می باشد. استفاده از متریال های نامناسب باعث می شود که در اولین وهله شکل این ابزار در مدت زمان کوتاهی دچار تغییر شود و همچنین عدم هدایت الکتریکی صحیح به همراه عدم انسجام و سختی مولکولی نامناسب را به دنبال خواهد داشت.

دومین عامل موثر برای کیفیت کلمپ الکترود های به کار رفته در سیستم ارتینگ طراحی مناسب آن و به اندازه ی مناسب برای تولید این محصولات می باشد. در صورتی که اندازه ی این کلمپ ها استاندارد نباشد به شکل صحیح در جای خود قرار نمی گیرند و همین امر باعث می شود که سیستم ارتینگ دچار ضعف شود و در نهایت خسارت های جبران ناپذیری به جای خواهد گذاشت.

سومین پارامتری که برای این کلمپ ها وجود دارد روش تولید این تجهیزات است. در شیوه های سنتی استفاده از ماسه برای ساخت این تجهیزات بسیار رایج بوده است. استفاده از این روش سختی لازم را در این نوع الکترودها به وجود نمی آورد و امروزه برای ساخت آن ها از شیوه ی فورجینگ استفاده می کنند. در این شیوه فلز را تا دمای 1200 تا 1300 حرارت می دهند تا به شکل خمیری در بیاید. سپس جهت شکل دهی آن اقدام می کنند.

مطالب مرتبط : الکترود زمین

انواع کلمپ الکترود را بشناسیم

همان طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم کلمپ الکترود ها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه توضیح در ارتباط با آن ها می پردازیم.

کلمپ الکترود های نگهدارنده

همان طور که از نام این تجهیزات مشخص است مسئولیت نگهداری از هادی ها را بر عهده دارند.

لینک های مفید :
کابل ارت

کلمپ های الکترود اتصال دهنده

این کلمپ ها از قابلیت اتصال دهندگی برخوردار هستند و از آن ها با عنوان LSBC نام برده می شود و براساس استاندارد BS-7430 تولید می گردند. این نوع اتصال دهنده ها دو سیم موازی را در مقاطع مختلفی به یکدیگر متصل می نمایند. این نوع کلمپ ها با استفاده از روش ماشینکاری و به وسیله ی شمش های اکسترود تولید می شوند. نکته ی قابل توجه این است که در فرایند تولید همه ی اجزای این محصول از آلیاژهای خاص مانند مس استفاده می کنند.

کلمپ الکترود های اتصال دهنده به میله ارت

این نوع الکترودها را معمولا براساس استاندارد های BS-7430 و BS EN-1982 تولید می گردند. این محصولات در ابعاد، مدل ها و سایزهای مختلفی تولید و به همدیگر متصل می شوند.

کلمپ هایی که به استراکچر متصل می شوند: این نوع کلمپ الکترود برای سازه های فلزی هستند که براساس استانداردهای BS-7430 و BSEN-1982تولید می شوند. این کلمپ الکترود را پس از تولید براساس الزامات و استانداردهای IEC-62561-2 مورد آزمایش قرار می دهند. این نوع کلمپ ها را در سایزهای مختلف تولید می کنند. عملکرد این سازه ها به این شکل است که اتصال مقاطع سیم را به استراکچر یا سازه های فلزی را پوشش می دهند. در مواردی که لازم است سیم های مسی را در زیر سینی های کابل عبور دهند معمولا از این نوع کلمپ ها کمک می گیرند.

کاربرد کلمپ الکترودها در چه زمینه ای است

همان طور که می دانید کلمپ الکترود ها به شکل بست هایی هستند که به صورت گسترده در مدل های مختلف تولید می شوند. برخی از آن ها به صورت پیچ باز هستند و به سمت پایین به میله ی ارت اتصال پیدا می کنند. از این تجهیزات برای اتصال میله ارت ها به تسمه های مسی، کابل های یا هادی های مسی که به صورت رشته ای طراحی شده اند همچنین برای اتصال به میلگردها جهت سیستم های حفاظت ارتینگ و صاعقه استفاده می کنند.

کلمپ الکترود های جی شکل

این نوع کلمپ یا بست ها را به شکل حرف جی طراحی می کنند و از آن برای اتصال دادن میله ارت ها در اندازه های متفاوت هادی های رشته ای به کار می روند.

مهم ترین ویژگی که این کلمپ ها دارند این است که از لحاظ مکانیکی در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت می کنند. این تجهیزات بسیار محکم و بادوام هستند و از طول عمر نسبتا بالایی برخوردار هستند.

الکترود کلمپ های A شکل

این نوع کلمپ ها به دلیل شکل خاصی که دارند برای اتصال میله های ارت به نوار مسی که در اندازه های مختلف طراحی شده اند مناسب می باشند. مهم ترین ویژگی این تجهیزات مقاومت بالا و پایداری آن در مقابل شرایط مختلف جوی و رطوبت می باشد.

نوع دیگری از این کلمپ ها نیز وجود دارند که به شکل U هستند و از آن ها برای متصل کردن کابل های رشته ای و نوارهای تخت به میله ارت استفاده می کنند. بیشترین کاربرد این تجهیزات برای میله های باردار و ریل های دستی می باشد.

کلمپ الکترود هایی را که معمولا برای میله های باردار به کار می برند را از جنس خاص انتخاب می کنند که ترکیب آلیاژهایی نظیر قلع و مس می باشند. این کلمپ ها را به کمک پیچ های یو شکل به میله های باردار و کابل های رشته ای متصل می کنند. مهم ترین ویژگی این نوع کلمپ ها ایجاد می کنند یک اتصال مکانیکی بسیار محکم می باشد. این نوع کلمپ ها از مقاومت فوق العاده ای برخوردار هستند و در برابر خوردگی و زنگ زدگی پایداری بسیار زیادی از خود نشان می دهند.

یک نمونه دیگر از کلمپ الکترود ها وجود دارند که با عنوان ارت تاور شناخته می شوند این نوع کلمپ ها را اغلب برای متصل کردن هادی های مسی پیوند دهنده به داخل سطوح فلزی به کار می گیرند. ساختار این کلمپ ها به شکل خاصی با ایجاد یک سوراخ و ایجاد ایمنی بالا با مجموعه ی پیچ های مختلف در کارخانه های تولید فولاد انجام می گیرد.

کلمپ هایی که دارای شیارهای موازی هستند را به شکل معمول برای کابل های مسی رشته ای به کار می گیرند شیاری که در این مدل کلمپ ها وجود دارد به شکل اختصاصی برای کابل های مسی رشته ای طراحی شده است. از مهم ترین خصوصیات این نوع کلمپ می توانیم به استفاده از آلیاژ مسی مقاوم، استحکام بالا و مقاومت بسیار زیاد در برابر خوردگی و زنگ زدگی اشاره کنیم. معمولا این مدل کلمپ را به وسیله ی سرهم کردن یک مجموعه از پیچ های فولادی ضد زنگ انجام می دهند.

پرکاربرد ترین کلمپ الکترودها در سیستم ارتینگ کدام هستند

همان طور که در ابتدای امر اشاره کردیم کلمپ الکترود یا Grounding Clamps را برای متصل کردن اتصالات هادی های زمین در سیستم ارتینگ به الکترود ارت و به یکدیگر مورد استفاده قرار می دهند. مهم ترین نکته ای که در زمان خرید کلمپ الکترود وجود دارد این است که این تجهیزات را با دقت بالا و براساس نیازهای کاربران و ضرورت های سیستم ارتینگ مورد استفاده قرار می دهند. کلمپ ها را بر مبنای نیاز سیستم های ارتینگ در سایز و ابعاد مختلفی تولید می کنند.

نوعی از کلمپ های الکترود وجود دارند که نقش ویژه ای را در سیستم ارتینگ ایفا می کنند این نوع کلمپ های الکترود دارای تنظیم کننده های پیچشی (پیچ تنظیم) هستند که این امکان را به وجود می آورند که کلمپ را در پیرامون میله ارت ها محکم کنند و یک اتصال مستحکم را ایجاد کنند.

برای درک بهتر این نوع کلمپ ها می توانیم کلمپ های بیضی یا بلوطی را مثال بزنیم که مجهز به پیچ هایی هستند که از آن ها برای محکم کردن میله ارت استفاده می کنند. بیشترین کاربرد این نوع کلمپ ها برای متصل کردن میله ارت ها می باشد که در حالت عمودی به همراه میله ارت ها در زمین مدفون می شوند. نکته ی قابل توجه این است که هادی ارت باید به وسیله ی پیچ کلمپ به میله ارت متصل گردد.

کلمپ الکترود برنجی دندانه دار

طراحی و ساختار این نوع کلمپ های الکترود به صورت دوتایی انجام گرفته است که مجهز به دو پیچ و مهره می باشد و از آن ها برای اتصال کابل به میله ارت استفاده می شود.

این نوع کلمپ ها از یک نقطه ی مرکزی برخوردار هستند که از دهانه ی آن ها برای نصب الکترود و یک پیچ و مهره نیز برای محکم کردن سیم ارت استفاده می کنند. بیشترین کاربرد این کلمپ ها جهت همبندی کردن اتصالات ارتینگ در پیرامون لوله های آب و…. به کار می برند.

کلمپ الکترود و کوپلینگ ها را جهت اتصال کابل و سیم ها در سیستم ارتینگ مورد استفاده قرار می دهند. کلمپ و کوپلینگ ها را را معمولا به صورت گسترده برای هدف هایی مثل ارت الکتریکی مورد استفاده قرار می دهند.

کلمپ الکترود را با استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا با کیفیت فوق العاده و با استفاده از متریال های فلکسیبل یا بسیار انعطاف پذیر به صورت دقیق در ابعاد و استحکام بسیار بالا در برابر خوردگی تولید می کنند. این تجهیزات از نصب بسیار آسان، بدون از بین رفتن خطوط اتصال با عملکرد فوق العاده می باشند. قیمت کلمپ الکترود ها نسبت به کارایی آن بسیار مناسب است. این کلمپ ها از عمر طولانی و کارایی فوق العاده ای برخوردار می باشند.

کلمپ الکترود مسی

بی شک یکی از پرکاربرد ترین نمونه های کلمپ های الکترود نمونه ی مسی آن است که استفاده از آن در سیستم ارتینگ بسیار زیاد است. این نوع کلمپ ها دارای نمونه های مختلفی هستند. یکی از مدل های پرکاربرد کلمپ ارت چهار راهی تسمه مسی است که از آن برای متصل کردن الکترود یا سیم ها به میله ارت، سیم یا میلگرد استفاده می کنند.

یکی دیگر از انواع این کلمپ ها نوع بست به تسمه ی دیوار می باشند که از جنس آلیاژ برنج می باشند. این نوع کلمپ را با عنوان کلمپ هایی که سیم را به ستون و همچنین به اسکلت ساختمان متصل می کنند شناخته می شوند.

لیست قیمت کلمپ الکترود

همان طور که در ابتدا اشاره کردیم کلمپ الکترود قیمت مناسب و کارایی های فوق العاده ای دارد. برای آگهی از قیمت این محصولات می توانید به نماینده فروش کلمپ الکترود معتبر مراجعه کنید و بهترین کلمپ ها را براساس نیازتان خریداری کنید. همان طور که مشاهده می کنید امروزه خرید و فروش اینترنتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین مشاهده می کنیم که بیشتر نمایندگی های معتبر این تجهیزات امکان خرید اینترنتی کلمپ الکترود را برای کاربران ایجاد کرده اند.

فروش آنلاین کلمپ الکترود به کاربران این امکان را می دهد که به مقایسه ی قیمت ها و بررسی قابلیت ها و جنس این محصولات بپردازند سپس بر اساس نیاز خود کلمپ الکترود مورد نظرشان را انتخاب کنند. کاربران با استفاده فروش آنلاین می توانند در هر زمان و مکانی که هستند محصولات مورد نیاز خود را به هر تعداد خریداری کنند و در مکان مورد نظرشان تحویل بگیرند.

خرید اینترنتی به شما این امکان را خواهد داد که از قیمت کلمپ الکترود آگاهی پیدا کنید و آن را با گزینه های دیگر مقایسه کنید. استفاده از خدمات آنلاین خرید و فروش به کاربران این امکان را می دهد تا به میزان زیادی در زمان و هزینه ها صرفه جویی کنند. نکته ی دیگری که در ارتباط با قیمت کلمپ الکترود وجود دارد این است که این تجهیزات را بر اساس جنس و کارایی که دارند دسته بندی می کنند.

در صورتی که از نمایندگی های معتبر خرید نکنید ممکن است کلمپ هایی با کیفیت پایین را خریداری کنند که در برابر خوردگی و زنگ زدگی دوام چندانی ندارند و در کوتاه مدت باعث اختلال در سیستم ارتینگ شما خواهند شد.

لینکدین دانش آریا را دنبال کنید.