اتصالات ارتینگ

آشنایی با انواع مختلف اتصالات ارتینگ

اتصالات ارتینگ را معمولا برای برقراری اتصال زمین و پیاده سازی سیستم های ارتینگ به کار می گیرند. این اتصالات را به شکل معمول بر اساس نوع کاربرد، محل کاربرد و شرایط خاک انتخاب می کنند. اگر بخواهیم به شکل کلی تر اتصالات ارت را مورد بررسی قرار بدهیم باید بگوییم که در حالت کلی به قطعاتی اطلاق می شود که دو قسمت های مختلف سیستم ارت را به همدیگر متصل کنند.

لینک های مفید :
ارت بار

معمولا جنس این اتصالات را از میان فلزاتی نظیر مس، برنج آلومینیوم و استنلس استیل انتخاب می کنند. قطعاتی مانند انواع شینه ها، کلمپ یو ، مقره، پیچ و مهره، کابلشو، کلمپ ها، کوپلر و … را در دسته ی اتصالات مربوط به سیستم ارتینگ به شمار می آورند. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که کیفیت اتصالات مورد استفاده در سیستم ارتینگ در بازدهی آن ها بسیار تاثیرگذار می باشد.

همانطور که بارها اشاره کردیم هدف از ایجاد سیستم ارتینگ انتقال اضافه بار موجود در وسایل الکتریکی و ساختمان ها به زمین می باشد. با توجه به این امر لازم است که میان تابلو برق و سیستم ارتینگ که از زمین به این تابلو می رسد و سایر تجهیزات که باید ارت شوند، یک اتصال مناسب به وجود بیاید.

در حقیقت ولتاژهای اضافه نخست به تابلو برق منتقل می شوند، سپس به وسیله ی سیم های مسی به زمین انتقال داده می شوند. به همین علت لازم است که برای انجام این فرایند از اتصالات ارتینگ و بست ها استفاده شود تا از هر نوع حادثه ای جلوگیری شود. در ادامه قصد داریم به بررسی معروف ترین این اتصالات یعنی کوپلرها، ترمینال ارت ها و شینه و …. بپردازیم.

مطالب مرتبط : خرید کلمپ و بست

مشخصات اتصالات ارتینگ

شینه ها

یکی از انواع اتصالات ارتینگ شینه ارت های مسی هستند که نقش تعیین کننده ای در سیستم ارتینگ دارند. این تجهیزات به شکل معمول به صورت مکعب مستطیل هستند (البته مکعبی که طولش ده ها برابر ضخامتش می باشد) و به عنوان هادی فلزی استفاده می شوند. معمولا جنس شینه ها از مس با روکش قلع و یا بدون آن انتخاب می شود. شینه ها دارای طول های مختلفی می باشند. وظیفه ی این تجهیزات ایجاد همبندی بین اجزاء مختلف و چاه ارت می باشد.

کابلشو

یکی دیگر از انواع اتصال دهنده ارت که نقش بسیار زیادی در این سیستم دارد کابلشو است که از آن ها برای متصل کردن کابل و سیم به شینه ها و تابلو های مختلف استفاده می کنند. بیشترین نوع کابلشو که در سیستم های زمین به کار می روند نوع مسی آن ها است که درجه ی خلوص آن ها 99.9 درصد می باشد.

طراحی این قطعات چندان پیچیده نیست به همین دلیل می توانید به سادگی از آن ها استفاده کنید. در صورتی که از کابلشو مناسب در سیستم استفاده نشود این امکان وجود دارد که اتصالات بین سیم و کابل ها به شکل مناسب وجود نداشته باشد و همین امر باعث جرقه زدن و بروز آتش سوزی می شود.

لینک های مفید :
طراحی ارتینگ

کلمپ های ارت

یکی دیگر از نمونه های اتصالات ارتینگ که بر اساس شرایط سیستم های ارت انتخاب می شوند کلمپ های ارت هستند. این تجهیزات مکانیکی عموما دارای پیچ هایی هستند که باعث می شوند کلمپ ها در اطراف میله ارت و یا سایر تجهیزات ارتینگ محکم شوند و به این ترتیب اتصالات محکمی را در سیستم ارت به وجود می آورند.

یکی از پرکاربردترین انواع این اتصالات نمونه های U شکل آن ها هستند که به صورت افقی بر روی میله ارت ها نصب شده و باعث اتصال کابل، سیم و تسمه به آن خواهد شد. مهم ترین وظیفه ی کلمپ ها به عنوان اتصال دهنده در سیستم های ارتینگ ایجاد اتصال میان انواع هادی ها و میله ارت است.

کلمپ های برنجی دندانه دار به عنوان یک نوع از این تجهیزات هستند که به صورت دوتایی طراحی شده است و جنس آن ها از آلیاژ برنج می باشد. این نوع از کلمپ ها به عنوان بهترین گزینه برای هم بندی اتصالات ارت در انواع الکترودهای ارت می باشند.

نوع دیگری از کلمپ های ارت از جنس مس هستند که از آن ها برای متصل کردن انواع میله های ارت به هادی های مسی و یا برای اتصال انواع هادی ها مانند کابل به کابل استفاده می کنند. این مدل از کلمپ ها از پایداری بالایی در برابر خوردگی برخوردار هستند و از آن ها به صورت یک اتصال با استحکام مکانیکی نسبتا قوی برای اطمینان از اتصال پایدار در سیستم های ارتینگ کمک می گیرند.

همانطور که قبلا در مورد این نوع اتصالات ارتینگ گفتیم کلمپ های ارت معمولا به عنوان نگهدارنده شناخته می شوند که سیم ها یا تسمه هایی را که در سیستم ارتینگ وجود دارند را بر اساس محل استفاده ی آن ها با فشار متناسب به این تجهیزات آنها را در جای خود سفت و محکم نگه می دارند. تولید کننده اتصالات ارتینگ جنس این نوع از اتصال دهنده های ارتینگ را بر اساس نوع و میزان فشاری که به آن ها وارد می شود انتخاب می کند.

تولیدکنندگان برای ساخت این نوع از اتصالات فاکتورهای مختلفی را دنبال می کنند. اولین پارامتری که در تولید کلمپ های صاعقه گیر مورد توجه قرار می گیرد کیفیت مواد مصرفی آن ها می باشد. در صورتی که برای ساخت این اتصالات از متریال های بی کیفیت استفاده کنند باعث تغییر شکل ظاهری این قطعات می شود. همچنین از فاکتورهای مهمی مانند هدایت الکتریکی صحیح و انسجام و سختی مولکولی مناسب نیز تبعیت نخواهند کرد.

دومین پارامتری که در تولید اتصالات ارتینگ اهمیت دارد طراحی مناسب و استفاده از مواد اولیه ی مناسب می باشد. به عنوان مثال در صورتی که طراحی محل قرارگیری سیم ها در این تجهیزات به درستی انجام نگیرد سیم به درستی در جای خود قرار نگیرد، موجب ضعف در سیستم ارتینگ و به وجود آمدن آسیب های جدی می شود.

کلمپ های ارت به دسته های مختلفی مانند نگهدارنده ها، اتصال دهنده میله ارت، کلمپ های اتصال دهنده به استراکچر، اتصال به دکل، ارت بتن تقسیم می شوند.

معرفی نوع دیگری از اتصالات ارتینگ

یکی دیگر از اتصال دهنده هایی که در سیستم ارتینگ کاربرد فراوانی دارد ترمینال ارت ها می باشند که با اسامی باسبار، ارت بار و … نیز شناخته می شوند. این تجهیزات را اغلب با درجه خلوص و هدایت الکتریکی بالا تولید می کنند. پایه هایی که در بخش زیرین این قطعات تعبیه می شوند معمولا از جنس استنلس استیل می باشد.

یکی از پرکاربردترین انواع ترمینال های ارت که در سیستم ارتینگ به شکل مکرر به کار می رود ترمینال هایی می باشد که دارای لینک قطع و وصل هستند.

این قطعات اغلب برای تقسیم خروجی های سیستم ارتینگ و تقسیم کردن آن ها میان مصرف کنندگان متعدد می باشد. این ارت بارها می توانند به صورت سفارشی ساخته شوند که طول آن ها و تعداد سوراخ هایی که بر روی بدنه ی آن ها تعبیه می شوند به تعداد ورودی و خروجی ها و سفارش مشتریان بستگی دارد.

نکته ی بدیهی که در این جا وجود دارد سایز سوراخ هایی است که در ترمینال ارت ها وجود دارند و بایست متناسب با اندازه ی سیم های ورودی و خروجی طراحی شوند تا این امکان را داشته باشند که به کمک کابلشوهای مناسب اتصال لازم را برقرار کنند.این ترمینال ارت ها در دو نوع تولید می شوند که به ترمینال های ارت روکش دار و بدون روکش مسی مشهور هستند.

لینک های مفید :
ارت موقت

ارت بار مسی قلع اندود

این نوع ترمینال های ارت دارای یک عدد شمش یا شینه ی مسی هستند که معمولا در طول های 30 الی 40 سانتی متری تولید می شوند. این قطعات را به وسیله ی روکش قلع پوشش می دهند. اغلب این نوع ترمینال ارت را در مدل های 6، 8، 10 سوراخه تولید می کنند. این تجهیزات دارای دو عدد مقره هستند که در بخش زیرین شینه ارت قرار گرفته و پایه قطعه از جنس استنلس استیل ساخته می شود.

پوشش آبکاری قلع بر روی این قطعه باعث می شود که در مقابل خوردگی و سولفاته شدن از خود پایداری زیادی نشان بدهد. از ترمینال های ارت معمولا برای انشعاب گرفتن های متعدد در سیستم ارتینگ بهره می گیرند. جنس پیچ و مهره هایی که در اتصالات ارتینگ به کار می رود از جنس استنلس استیل انتخاب می کنند تا در مقابل خوردگی مقاومت بالایی داشته باشند.

وظیفه اصلی اتصالات ارتینگ چیست

اتصالات ارتینگ به عنوان راهکارهای مطلوبی برای ایجاد یک نقطه ی مشترک همچنین برای ایجاد اتصال میان سیستم ارتینگ یا زمین مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد این اتصالات باعث ایجاد امنیت مالی و جانی در مکان هایی است که سیستم های ارتینگ وجود دارند.

اما مهم ترین نکته ای که در این جا مطرح می شود این است که وظیفه ی اصلی این اتصالات در سیستم ارتینگ چیست؟ همانطور که در ابتدا اشاره کردیم اتصالات ارتینگ در انواع مختلفی وجود دارند که مسئولیت برخی از آن ها امکان اتصال و عبور جریان های الکتریکی اضافه به سمت زمین می باشد.

لیست قیمت اتصالات ارتینگ

اتصالات ارتینگ قیمت های مختلفی دارند. همانطور که می دانید سیستم های ارتینگ را بر اساس مناطق آب و هوایی، رطوبت خاک و شرایط اقلیمی طراحی می کنند. بنابراین اتصالات و اجزایی که برای این سیستم ها به کار می برند در مناطق مختلف متفاوت می باشد. با توجه به اینکه اتصالات مورد نظر تحت تاثیر فاکتورهایی مانند جنس، نوع، سایز و برند سازنده هستند بدیهی است که از قیمت های متفاوتی برخوردار باشند.

سیستم ارتینگ وظیفه دارد که ولتاژ اضافه حاصل از جریان های الکتریکی و وقوع صاعقه را به زمین انتقال دهد. برای حفظ جان اشخاص و نگهداری از اموال افراد جامعه باید از تجهیزات و اتصالات استاندارد با مواد اولیه ی مناسب استفاده شود. تا عملیات انتقال به درستی انجام شود و از ایجاد خسارات جبران ناپذیر جلوگیری شود.

این سیستم به عنوان یک سیستم حفاظتی است و شرکت های سازنده باید این تجهیزات و اتصالات را بر اساس استاندارد ها و تست های لازم ساخته باشند. این محصولات در سایزها و اندازه های مختلفی تولید می شوند که هر کدام متناسب با سیستم های ارتینگ مختلف می باشد. برای دسترسی به قیمت مناسب افراد می توانند به نماینده فروش اتصالات ارتینگ مراجعه کنند و اتصالات مورد نظر خود را خریداری کنند.خرید اینترنتی اتصالات ارتینگ

امروزه شاهد این امر هستیم که فروش همه ی اجناس و خدمات در سراسر جهان به صورت حضوری و غیر حضوری انجام می شود. که اتصالات ارتینگ نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از افراد وجود دارند که به دلیل مشغله های کاری زیاد امکان خرید فیزیکی را ندارند. از این رو بیشتر فروشگاه های معتبر در زمینه ارائه ی این محصولات امکان فروش آنلاین اتصالات ارتینگ را به وجود آورده اند.

افراد با استفاده از خرید اینترنتی می توانند از قابلیت هایی نظیر دسترسی شبانه روزی برخوردار باشند. با خرید اینترنتی این محصولات لازم نیست افراد مسافت زیادی را تا بازار طی کنند علاوه بر آن زمان و هزینه ی زیادی را نیز تلف کنند. افراد می توانند در هر ساعت از شبانه روز و هفت روز هفته به بررسی اتصالات ارتینگ مورد نظرشان بپردازند و همه موارد را سبک سنگین کنند سپس اقدام به خرید کنند.

خرید اینترنتی به شما این امکان را می دهد که در زمان مناسب بدون نگرانی از موقعیت زمانی و مکانی به مقایسه و بررسی مدل ها و قیمت ها بپردازند و پس از انجام مقایسه جوانب مختلف بهترین نمونه را متناسب با منطقه ای قرار است سیستم ارتینگ در آنجا راه اندازی شود انتخاب کنند.

پیش از خرید اتصالات ارتینگ باید دقت داشته باشید که تجهیزات مناسب سیستم ارتینگ مورد نظرتان را خریداری کنید. در صورتی که در این زمینه آگهی های لازم را ندارید می توانید با کارشناسان فعال در این زمینه مشورت کنید و بهترین نوع از اتصالات ارتینگ را برای حفظ سلامت جان و مال انسان ها انتخاب کنید.

مرتبط