• نصب سیستم ارتینگ

نصب سیستم ارتینگ

موارد مهم برای نصب سیستم ارتینگ

نصب سیستم ارتینگ به دلیل محافظت از جان انسان ها و تجهیزات الکتریکی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از نصب ارتینگ انتقال جریان الکتریکی به زمین و یا به عبارت دیگر هم پتانسیل کردن ولتاژ تجهیزات با پتانسیل زمین (صفر) می باشد. نصاب سیستم ارتینگ وظیفه دارد که بدنه ی همه ی دستگاه های الکتریکی اعم از دستگاه های برقی صنعتی، مخابراتی، خانگی و …. در حالت کلی هر نوع مصرف کننده را به کمک یک رشته سیم به سیم به زمین متصل کند.

اهمیت نصب سیستم های ارتینگ

اجرای سیستم ارتینگ در حال حاضر مانند خود سیستم برق رسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. علاوه بر ساختمان ها و مناطق صنعتی، صنعت مخابرات نیز به سیستم های ارتینگ نیاز دارد. یکی از اهداف نصب سیستم های ارتینگ در صنعت مخابرات جلوگیری از ایجاد نویز در شبکه ها می باشد. این سیستم در شبکه های انتقال و توزیع برق نیز کاربرد بسیار بالایی دارد. در حال حاضر شبکه های توزیع و انتقال برق بدون استفاده از این سیستم عملا بدون کارکرد به شمار می روند.

لینک های مفید:
مشاوره ارتینگ

جالب است بدانید که تا 200 سال پیش نصب و اجرای سیستم ارتینگ هیچ مفهومی نداشت. نصب سیستم ارتینگ در گذشته جایی در شبکه های الکتریکی نداشت و در واقع ارت کردن تجهیزات الکتریکی اهمیتی نداشت. این امر باعث می شد که در منازل و اماکن عمومی خسارات و صدمات زیادی به بار بیاید. مهم ترین هدفی که برای اجرای سیستم ارت وجود دارد جلوگیری از برق گرفتگی و خطرات ناشی از آن است. نصب سیستم ارتینگ از سال 1924 در انگلستان الزامی شد و امروزه به عنوان یک قانون می باشد.

اهدافی که در زمان نصب سیستم ارتینگ دنبال می شود

شرکت نصب سیستم ارتینگ در هنگام نصب و اجرای این سیستم وظیفه دارد مواردی را رعایت کند. این موارد باعث عملکرد صحیح سیستم ارت خواهد شد و ایمنی لازم را برای اماکن مختلف به وجود می آورند. این عوامل شامل: ایجاد کارکرد درست تجهیزات حفاظتی، کاهش ولتاژ گام و تماس در هنگام بروز حوادث خطرناک الزامی است. مهم ترین وظیفه ی سیستم های ارتینگ محافظت از جان افراد و عملکرد مطلوب سیستم های الکترونیکی، الکتریکی، دیجیتالی، دفع اثرات ناشی از القائات الکترومغناطیسی و تخلیه الکتریسیته ساکن می باشد.

مطالب مرتبط : کابل ارت

عوامل موثر بر هزینه نصب سیستم ارتینگ

هزینه های نصب سیستم ارتینگ به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهم ترین عوامل، انتخاب روش های نصب میله ارت در سیستم ارتینگ می باشد. این تجهیزات به دو روش عمقی و سطحی نصب می شوند که هر کدام بر اساس نیاز هایی که دارند هزینه های متفاوتی خواهند داشت.

بی شک هزینه نصب سیستم ارتینگ سطحی با عمقی متفاوت است. در هنگام نصب این سیستم باید مواردی را رعایت کرد.
در هنگام نصب سیستم ارت سطحی باید دقت داشته باشید که در اطراف سایت فضای لازم و امکان حفاری وجود داشته باشد.
نصب سیستم ارتینگ به روش سطحی به دلیل مزایایی که دارد نسبت به دیگر روش ها ارجحیت دارد.

نصب سیستم ارتینگ به روش عمقی

نصب سیستم ارتینگ به شیوه ی عمقی تابع فاکتورهای مختلفی است که باید برای عملکرد صحیح رعایت شوند. اولین نکته ای که در این روش نصب باید به آن توجه کرد انتخاب محل مناسب برای چاه ارت است. این گزینه از حساسیت بالایی برخوردار است و نیاز به تجربه و تخصص بالایی دارد.

لینک های مفید:
آموزش ارتینگ

چاه ارت را باید در مکان هایی حفر کنید که احتمال دسترسی به رطوبت بسیار زیاد باشد. این رطوبت باید حتی الامکان در عمق پایین وجود داشته باشند. یکی دیگر از گزینه ها که باید در هنگام نصب سیستم به آن توجه شود عمق چاه می باشد. شرکت های نصب کننده ی سیستم ارتینگ وظیفه دارند با استفاده از دستگاه های مخصوص مقاومت خاک را اندازه گیری کنند.

نصب سیستم ارتینگ تابع شرایط جغرافیایی منطقه مورد نظر می باشد. کارشناسان و مشاوران شرکت دانش آریا برای نصب استاندارد سیستم ارت به آنالیز شرایط و موقعیت منطقه نصب سیستم ارت می پردازند. از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار برای نصب این سیستم اتصال سیم به صفحه های مسی می باشد. فراموش نکنید که تحت هیچ شرایطی برای ایجاد این اتصال از بست سیم به تنهایی استفاده نکنید.
کارشناسان حرفه ای نصب سیستم ارت سیم را به صفحه جوش می دهند. برای ایجاد استحکام و پایداری باید پس از فرایند جوش از دو بست استفاده شود. معمولا برای جوش دادن این اتصال ها از جوش های حرارتی (کدولد) استفاده می کنند.

نصب شینه ها و برقگیرها در سیستم ارتینگ

نصب سیستم ارتینگ بسیار حساس است بنابراین لازم است که توسط افراد متخصص و حرفه ای انجام شود. یکی از مهم ترین مراحل نصب این سیستم ایزوله کردن شینه های داخل ساختمان است که باید توسط مقره هایی نسبت به دیوار ساختمان عایق شوند. سایز و طول شینه یا ترمینال ها به تعداد انشعابات داخلی ساختمان بستگی دارند.
همه ی تجهیزاتی که در داخل ساختمان ها قرار دارند باید به شکل موازی و جداگانه به این ترمینال ها متصل شوند. در صورتی که دکل برقگیر بر روی ساختمان قرار داشته باشد؛ هادی نزولی آن نباید از داخل ساختمان عبور داده شود، بلکه باید این هادی در بیرون از ساختمان کشیده شود. نکته ی مهم تر این است که مسیر عبور سیم ارت به داخل ساختمان تا ترمینال ورودی ساختمان باید به صورت عایق باشد.
نصب سیستم ارتینگ باید به شکل کاملا استاندارد انجام بگیرد، بنابراین لازم است که میله ی برقگیر را به وسیله ی بست به شکل کاملا محکم به یکی از پایه های دکل متصل گردد، تا به این شکل میله ارت در بالای دکل نصب شود.

نکات مهمی که در نصب سیستم های ارتینگ باید رعایت شوند

در هنگام نصب سیستم ارتینگ باید موارد مهمی را مورد توجه قرار داد، یکی از این موارد همبندی همه ی تجهیزات و دستگاه های الکتریکی به وسیله ی جوش کدولد و سایر اتصالات می باشد که بدین ترتیب یک سیستم ارت یکپارچه و کارآمد در دسترس مصرف کننده قرار خواهد گرفت.
در هنگام نصب دکل های خود ایستا و فونداسیون دکل باید به وسیله ی سیم های مسی و بست های مخصوص به سیستم ارتینگ و هم پای دکل باید به وسیله ی جوشکاری متصل شوند.
در نصب سیستم ارتینگ لازم است که سیم ارت و یا هادی ارت با کابل های روی لدر و یا کابل های مجاور خود حداکثر فاصله را داشته باشد.
نصب سیستم ارتینگ باید به شکلی انجام بگیرد که میله ی برقگیر روی دکل حتی الامکان در بالاترین نقطه ی دکل نصب شود. به این صورت قابلیت پوشش دهی همه ی تجهیزات را خواهد داشت. جنس این میله ممکن است از مس خالص، مش با روکش نیکل-کروم و یا آلومینیوم باشد.

لینک های مفید:
طراحی ارتینگ

نتیجه گیری

نصب سیستم ارتینگ به شکل استاندارد موجب می شود که جان و مال افراد جامعه در برابر صاعقه و جریان های ناخواسته الکتریکی محافظت شوند. مواردی که در بالا ذکر شد باید در هنگام طراحی و نصب سیستم ارت رعایت شوند. ایجاد یک سیستم ارتینگ استاندارد مستلزم وجود شرکت های حرفه ای و متخصص می باشد.
این افراد می توانند به شما کمک کنند تا یک سیستم ایمن داشته باشید. سیستم ارتینگ باید بر اساس موقعیت مکانی، شرایط آب و هوایی و میزان مقاومت زمین طراحی و نصب شوند. برای تشخیص این موارد به یک تیم متخصص و حرفه ای نیاز است.
در صورتی که نصب سیستم ارتینگ به صورت غیر حرفه ای و غیر اصولی انجام بگیرد امکان ایجاد خسارت جبران ناپذیری وجود دارد. شرکت دانش آریا به عنوان یکی از شرکت های متخصص در زمینه طراحی، نصب و اجرای سیستم ارتینگ می باشد. این شرکت علاوه بر طراحی و نصب و اجرای این سیستم ها لوازم مورد نیاز در این زمینه را ارائه و تولید می کند.
نصب سیستم ارتینگ به تنهایی برای محافظت از تاسیسات و جان انسان ها کافی نیست. این سیستم ها بر اساس استانداردهایی که وجود دارد در زمان های مختلف باید مورد تست قرار بگیرند. برای تست و اطمینان از سلامت این سیستم نیاز به آزمایش های دوره ای است که توسط شرکت های متخصص انجام می گیرد.

لینکدین دانش آریا را دنبال کنید.