” آب بندی سطح بتن در برابر رطوبت ، استراتژی مهمی است که از سازه‌های بتنی در مقابل آسیب‌های ناشی از نفوذ آب محافظت می‌کند. ”

رطوبت می‌تواند سبب تخریب و آسیب بسیاری از مواد، تجهیزات و سازه‌ها شود؛ به همین علت استفاده از شیوه‌های مختلف آب‌بندی به منظور جلوگیری از نفوذ آب بسیار مهم است. بتن یکی از مواد و مصالحی به شما می‌رود که امکان دارد در برابر رطوبت و نفوذ آب دچار آسیب و مشکل شود.

در واقع به دلیل تخلخل زیاد بتن، رطوبت می‌تواند به آسانی به آن نفوذ کرده و این نفوذ می‌تواند بتن را متلاشی کند؛ به همین علت لازم است اقدام به آب‌بندی بتن کنید. در ادامه این مطلب به بررسی کامل آب‌بندی سطح بتن در برابر رطوبت حفاظت کاتدیک خواهیم پرداخت.

لینک های مفید : حفاظت کاتدی بتن

آب بندی بتن چیست؟

آب‌ بندی بتن چیست؟

همانطور که بیان شد، بتن ماده‌ای با تخلخل بالا است و امکان دارد با گذشت زمان رطوبت زیادی را به خود جذب کند. اگر این رطوبت حاوی مواد شیمیایی و آلودگی‌ها باشد، می‌تواند باعث تخریب بتن شود؛ به همین علت باید از شیوه‌های خاصی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به بتن یا حرکت و انتقال آب به داخل آن استفاده نمود و این شیوه‌ها تحت عنوان آب‌بندی شناخته می‌شوند.

آب‌بندی بتن به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود که شامل نم‌بند و آب‌بند هستند. مواد نم‌بندی تنها در مجاورت آب و بدون فشار آب استفاده می‌شوند. آب‌بندی سبب می شود که این ماده غیرقابل نفوذ شده و در فصول سرد از یخبندان و ذوب در امان بماند و در آخر دچار شکستگی و ترکیدگی نشود.

لینک های مفید : انواع خوردگی

شیوه آب بندی سطح بتن در برابر رطوبت چگونه است؟‌

برای آب‌بندی بتن به شیوه‌های مختلفی می‌توان عمل کرد. در شیوه اول باید بتن را از طریق سطح خارجی آن آب‌بندی کرد و در روش دوم می‌توان به وسیله سطح داخلی اقدام به آب‌بندی بتن نمود و در شیوه سوم نیز باید آب‌بندی را از طریق ذرات بتن انجام داد.

استفاده از شیوه سوم از سال ۱۹۸۰ تاکنون بسیار متداول بوده است و از افزودنی‌های کریستالی برای این کار استفاده می‌شود؛ در‌ واقع در این روش ذرات بتن می‌توانند از عبور آب و رطوبت در تمام جهات جلوگیری کنند. به شکل کلی شیوه‌های آب‌بندی بتن به صورت زیر است:

سیستم آب بندی بتن به وسیله ورقه

این شیوه یکی از رایج‌ترین راه‌های آب‌بندی است که محدودیت‌ها و هزینه‌های بالایی دارد. ورقه‌های آب‌بندی در اصل به ورق‌هایی گفته می‌شود که از مواد پلیمری، قیر و پلی‌اتیلن ساخته شده‌اند. ترکیب این مواد سبب می‌شود که ورق‌های آب‌بندی در برابر تغییرات دمایی، کم‌تر دچار تغییر شکل و حساسیت شوند.

ورقه‌های آب‌بندی مانع از نزدیک شدن مواد و سموم شیمیایی خطرناک به بتن شده و سبب افزایش مقاومت کششی، انعطاف‌پذیری، خود ترمیمی، توانایی پیوند و مقاومت در برابر خاک اسیدی می‌شود.

سیستم آب‌ بندی بتن به روش پوسته‌ های مایع

در این شیوه نیز می‌توان از موادی مثل اورتان و آسفالت پلیمریک استفاده کرد و سطح بتن را پوشش داد. معمولا این شیوه برای آب‌بندی سطوح خارجی بتن به کار می‌رود، هرچند که امروزه با پیشرفت علم می‌توان از این شیوه برای آب‌بندی سطوح داخلی بتن نیز بهره برد.

میزان موفقیت‌آمیز بودن آب‌بندی به وسیله پوسته‌های مایع به ضخامت و شیوه وضع آن‌ها بستگی دارد و زمانی این شیوه کاربردی است که امکان استفاده از ورقه‌های پیش ساخته وجود نداشته باشد.

آب بندی به روش حفاظت کاتدیک

سیستم آب‌ بندی به روش حفاظت کاتدیک

آب‌بندی سطح بتن با استفاده از محصولات حفاظت کاتدیک، یکی از روش‌های کاربردی و منحصربه‌فرد است که امروزه طرفداران بسیاری دارد.

در این شیوه ملات حفاظت کاتدیک، آندی دو جزئی و بسیار با دوام بوده که به طور ویژه برای حفاظت کاتدی سازه‌های بتنی پیش تنیده دارای خوردگی فعال، استفاده می‌شود.

امکان دارد این سیستم به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر خوردگی بتن در سازه‌هایی که در معرض خطر هستند نیز مورد استفاده قرار بگیرد. مواد تشکیل‌دهنده شامل یک بخش پودری و یک بخش پلیمری است که در ضخامت ۸ میلی‌متر با استفاده از شیوه اسپری مرطوب اجرا می‌شود.

روکش الکترو کاتالیزوری روی الیاف بسیار رسانا، مصرف اندکی دارد و واکنش‌های سطحی آند به شکل یکنواخت در کل سطوح توزیع می‌شود و سبب ماندگاری طولانی بدون نیاز به تعمیر و نگهداری بتن خواهد شد.

تفاوت نم‌ بندی و آب بندی چیست؟

نم‌بندی و آب‌بندی هردو برای کاهش نفوذ رطوبت و مایعات به درون بافت متخلخل بتن انجام می‌شود، اما میزان نفوذ مایعات در هر کدام از آن‌ها متفاوت است؛ زیرا میزان نفوذ مایعات در بتن در شرایط فشار صفر و هیدرواستاتیک مثبت و منفی متفاوت بوده و این می‌تواند مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت شیوه‌های نم‌بندی و آب‌بندی برای بتن باشد.

در واقع میزان نفوذ رطوبت و آب به درون بتن را نمی‌توان به صورت دقیق تعیین کرد، هر چند که از شیوه‌هایی نظیر شناور کردن‌ نمونه بتنی در آب و اندازه‌گیری وزن قبل و بعد آن برای این کار استفاده می‌شود.

شیوه غوطه‌ور کردن‌، دقت بالایی ندارد و می‌توان برای محاسبه دقیق‌تر میزان نفوذ رطوبت، نمونه بتن را جلوی فشار آب قرار داد، تا زمانی که رطوبت از سمت دیگر بتن نمایان شود. در این حالت دو پارامتر فشار و زمان بیانگر نفوذ بتن هستند؛ البته از شیوه‌های دیگری مثل بررسی جریان آب با فشار ثابت برای اندازه‌گیری میزان نفوذ آب در بتن استفاده می‌شود که در این شیوه جریان آب با فشار ثابت به نمونه اعمال می‌شود.

به صورت کلی نم‌بندی اقدامی شامل جلوگیری از مرطوب شدن سطح بتن است که در آن با استفاده از مواد چرب‌کننده، سطح بتن آب‌گریز شده و مانع از نفوذ آب می‌شود، در حالیکه آب‌بندی برای کاهش نفوذ آب در آن است و می‌توان از موادی نظیر دوده سیلیسی، چسب بتن یا سایر رزین‌های پلیمری برای بستن منافذ استفاده کرد.

بررسی قیمت آب بندی سطح بتن در برابر رطوبت حفاظت کاتدیک

همانطور که مطالعه کردید، یکی از شیوه‌های آب‌بندی بتن استفاده از محصولات حفاظت کاتدیک است.

آب بندی سطح بتن در برابر رطوبت یکی از مهم‌ترین اقدامات حفاظتی است که به منظور جلوگیری از نفوذ آب و محافظت از سازه‌های بتنی در برابر خوردگی و تخریب انجام می‌شود.

این فرآیند شامل استفاده از مواد آب‌بند کننده مخصوصی است که بر روی سطح بتن اعمال می‌شود تا یک لایه محافظ ایجاد کند. این لایه محافظ مانع از عبور رطوبت و آب به داخل بتن شده و عمر مفید سازه را افزایش می‌دهد.

در رابطه با قیمت این محصولات برای آب‌بندی بتن نمی‌توان به صورت دقیق اظهار نظر کرد، اما با این حال برخی از عوامل هستند که روی این قیمت موثراند که شما برای آگاهی دقیق از این عوامل می‌توانید از کارشناسان ما در دانش آریا کمک بگیرید.

به دلیل اینکه بخش طراحی و مهندسی سیستم‌های حفاظت کاتدیک اهمیت بسیار زیادی در کنترل خوردگی سازه‌های بتنی دارد، تیم ما با همکاری بهترین کارشناسان و مهندسان مجرب، توانسته هزینه اجرای سیستم حفاظت کاتدی را به نفع مشتریان خود کاهش دهد؛ برای کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر درباره خدمات حفاظت کاتدی،  با کارشناسان ما در تیم دانش آریا تماس حاصل فرمایید.

بیشتر